Om oss

Norsk Ølformidling skal vise frem ølets historie, hvordan den kan brukes sammen med mat, og hvilke serveringssteder som gir den sin rette plass på matbordet.

Øl er en av Norgest eldste mat- og drikketradisjoner, og daterer seg helt tilbake til bronsjealderen her til lands. Frem til industrialiseringen har øl og mat fulgt hverandre som hånd i hånd, med komplimenterende smaker, lignende produksjonsmetoder og en viktig del av måltidet.

I dag er øl en meget spennende komponent i det moderne måltidet, og noe som har vært implementert på menyer i alt fra Michelin-restauranter til gode gastropuber. Derfor har vi utviklet autoriseringsprogram for Norske Øl- og Matsteder, med hjelp fra norske bryggerier og Bryggeriforeningen.

Alle punktene i autorisering kan du lese her.

Disclaimer:

Alkohol har store negative konsekvenser for samfunnet og forårsaker betydelige helsemessige skader. Både tidligere og nyere forskning viser at omfanget av alkoholrelaterte skader i befolkningen henger sammen både med det samlede alkoholkonsumet i befolkningen og med drikkemønsteret. Risikoen for alkoholrelaterte skader og problemer er høyest for dem med et høyt alkoholinntak og/eller hyppige beruselsesperioder.

Om du har problemer med å kontrollere ditt alkoholkonsum, søk hjelp hos f.eks Blå Kors.

Siden er vedlikeholdt og eid av Ølsirkus AS.